Severovzhodna Slovenija

Severovzhodna Slovenija

Žlahtna kapljica belih sort

Žlahtna kapljica belih sort

Slovenske gorice v SV Sloveniji

Slovenske gorice v SV Sloveniji

Oljčna repica v cvetu

Oljčna repica v cvetu

Ptuj, najstarejše slovensko mesto

Ptuj, najstarejše slovensko mesto

Severovzhodno Slovenijo sestavljajo štiri pokrajine:

V grobem lahko rečemo, da severovzhodni del Slovenije sestavljajo štajerska regija (Štajerska in Koroška) in pomurska regija (Prlekija in Prekmurje).

Že od nekdaj je bil ta del Slovenije tako politično kot ekonomsko zapostavljen, a po nekajletni krizi od osamosvojitve RS se SV del Slovenije postavlja na svoje noge in išče gospodarske niše, v katerih bi se enakovredno kosal z ostalim delom Slovenije. Po našem mnenju in tudi splošnem mnenju večine je v SV Sloveniji ena glavnih gospodarskih niš, ki bi bila lahko gonilna sila gospodarstva, turizem. Ravno zaradi tega se v zadnjih letih v predelih, kjer je narava še neokrnjena in kjer je veliko naravnih danosti, kot so termalni vrelci (terme Radenci, terme 3000 – Moravske toplice, bioterme Mala Nedelja, terme Ptuj, terme Lendava, terme Banovci…) pospešeno obnavljajo termalne infrastrukture in se vedno več tudi investira v njihovo posodobitev in oplemenitev. Veliko se tudi ureja na področju kmečkega turizma in počitniških zmogljivosti, saj je opaziti velik porast tujih obiskov, še posebej odkar je Slovenija, spomladi leta 2004, vstopila v Evropsko unijo. Menimo, da bo turistično ponudbo v tem delu Slovenije v svet popeljala tudi beseda o dobrih ljudeh in izvrstni avtohtoni hrani, ki je še dokaj neznana tudi po Sloveniji, če izvzamemo prekmursko gibanico. Ne smemo pa pozabiti vinorodnih področij, ki so znana po zelo dobri kapljici. Skratka, SV del Slovenije, ki je po večini topografsko raven in le na majhnem območju gorat (Pohorsko hribovje), kaže v prihodnosti izboljšanje razmer, saj se tudi cestna infrastruktura na tem delu Slovenije obnavlja in dopolnjuje. Pred leti se je slovenski avtocestni križ zaključil tudi z odprtjem pomurske avtoceste. Preko nje in štajerske avtoceste je z osebnim avtomobilom omogočen dostop  v pičlih  dveh urah iz osrednjega dela Slovenije v predel Slovenije, ki je še mnogim Slovencem dokaj nepoznan in s tem se bo še močneje pričelo odkrivanje novih dimenzij/predelov te naše prelepe dežele! V letu 2015/16 pa se deloma prenovila in popolnoma elektrificirala železniška proga Pragersko-Hodoš. Sedaj proga omogoča hitrejšo vožnjo vlakov, manj izpustev toplogrednih plinov v okolje in predvsem skoraj brezšumno progo, ki več moti prebivalcev in okoliša z močno slišnimi dizelskimi lokomotivami.

Lepoto, neokrnjenost narave, prijaznost prebivalstva in varnost so odkrili že ljudje iz tujine, saj so pričeli (še posebej z vstopom Slovenije v Evropsko unijo) množično kupovati nepremičnine. Menimo, da so tujci poleg ugodnih cen in vseh naravnih dobrin, našli v tem delu Slovenije pravi mali zaklad v naravovarstvenem in ekonomskem smislu, kakor tudi v avtohtonosti življenja. Zato Vas vabimo, da obiščete ta del Slovenije in se na lastne oči prepričate o njegovih prednostih in se morda odločite tudi za investiranje v okolje, ki ga čaka lepa prihodnost v tem delu Evrope.

Ljutomerske gorice, okolica Jeruzalema

Zakaj nakup v severovzhodni Sloveniji

Smučišče Rogla

Smučišče Rogla

Glavne prednosti za nakup nepremičnine v SV delu Slovenije:

  • Neokrnjenost narave in njene velike naravne lepote
  • Prijazni in gostoljubni ljudje
  • Dobra avtohtona hrana
  • Odlična žlahtna kapljica
  • Vedno boljša infrastruktura
  • Ugodne cene nepremičnin
  • Moderen način življenja v okolju, kjer še ni vse podvrženo naglici
  • Razvit termalni, kolesarski, pohodniški, rekreativni in kulinarški turizem

Spletne strani iz SV Slovenije

Več o SV delu Slovenije si lahko ogledate na naslednjih spletnih straneh: