Banovci

Kraj leži na ravninskem delu regije med reko Muro in slovenskimi goricami – murskem polju. Banovci imajo zaradi panonskega podnebja (zmerna količina padavin, vroča poletja, a le zmerno hladne zime) dobre pogoje za kmetijstvo. S kmetijstvom se ukvarja 54 % aktivnega prebivalstva. Ostali so večinoma zaposleni v bližnjem Ljutomeru in Murski Soboti. Razvijajo se tudi obrtniško-storitvene dejavnosti, predvsem gostinstvo in zdraviliški turizem Najbližji kraj Ljutomer se od kraja nahaja dobrih 5 minut vožnje.

Naselje je predvsem poznano po termalnem zdravilišču Banovci, ki je priljubljena točka tako domačih kot tujih gostov. Vodo s temperaturo od 40 do 42°C dajeta 1350 m globoki vrtini, z njo polnijo 3 odprte in pokrit bazen. Posebnost termalnega kopališča je prvi termalni nudistični kamp v Evropi, ki je bil odprt leta 1973.

Reka Mura z mnogimi vodnimi aktivnostmi in taborjenjem se nahaja okoli 3 km od Banovcev. Naselje ima ureje kolesarske poti in peš poti.  Prekrasni vinogradi z gostišči in peš potmi se nahajajo le 8 km stran od kraja. Tudi drugi turistični kraji kot so Goričko so v dosegu 30 minut vožnje z osebnim vozilom. Sploh pa je še v regiji veliko drugih termalnih kompleksov kot so terme 3000 ali Bio terme Mala Nedelja. Tudi prometna komunikacija je izvrstna saj je do pomurske avtoceste kraj oddaljen 5 km nedaleč od naselja pa poteka še moderna električna železnica. Pred leti so se domačini odločili za svojevrstno okraševanje svoji posesti ob božično-novoletnih praznikih zato se v mesecu decembru steka mnogo turistov in lokalnega prebivalstva, ki si želijo pogledate te čarobne mojstrovine.